ΑΑΔΕ: Έλεγχοι σε όσους δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση τα τελευταία πέντε χρόνια | Ειδήσεις για την Οικονομία

ΑΑΔΕ: Έλεγχοι σε όσους δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση τα τελευταία πέντε χρόνια | Ειδήσεις για την Οικονομία

φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις τα τελευταία πέντε χρόνια μπαίνουν στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ. Στο επίκεντρο βρίσκονται υποθέσεις του 2017 οι οποίες παραγράφονται στο τέλος του έτους, με τους ελεγκτές των ΔΟΥ και των Ελεγκτικών Κέντρων να έχουν λάβει εντολή να στείλουν φέτος τουλάχιστον 15.000 καταλογισμούς με φόρους «κατ’ εκτίμηση».

Αυτό σημαίνει ότι η φορολογική διοίκηση θα υπολογίσει τον φόρο με βάση τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της. Όπως προκύπτει από τις οδηγίες που έχει δώσει η φορολογική διοίκηση θα ελεγχθούν τα ηλεκτρονικά αρχεία βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα, εισοδήματα και αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης κλπ.

Στις περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι, παρά την υποχρέωσή τους, δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση, εκδίδεται πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, με την προϋπόθεση ότι από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η φορολογική διοίκηση προκύπτει φορολογητέα ύλη για τον κατ’ εκτίμηση προσδιορισμό της φορολογικής υποχρέωσης και ποσό φόρου προς βεβαίωση για τον φορολογούμενο που υπερβαίνει το ποσό των 30 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Αποπλήρωσαν TLTROs ύψους 15,6 δισ. ευρώ το α’ μισό του 2023

Market Pass: Πότε ξεκινούν οι νέες αιτήσεις – Οι πληρωμές

«Απογειώθηκαν» τα κέρδη της Qantas – Στο +3,2% η μετοχή

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: Newmoney.gr