8 ημέρες κράτηση σε γυναίκα που έγραψε «όχι στον πόλεμο» στο ψηφοδέλτιο των ρωσικών εκλογών

8 ημέρες κράτηση σε γυναίκα που έγραψε «όχι στον πόλεμο» στο ψηφοδέλτιο των ρωσικών εκλογών

Μια γυναίκα καταδικάστηκε σε οκτώ ημέρες κράτηση από δικαστήριο στη Ρωσία επειδή έγραψε «Όχι στον πόλεμο» στο ψηφοδέλτιο που έριξε στις προεδρικές εκλογές.

Αυτή η γυναίκα «πήρε ένα ψηφοδέλτιο και έγραψε “Όχι στον πόλεμο” στο πίσω μέρος με έναν κόκκινο μαρκαδόρο και μετά έβαλε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη» στις προεδρικές εκλογές, ανέφερε το περιφερειακό δικαστήριο Τζέρζινσκ της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία,

Το δικαστήριο έκρινε ότι η κατηγορούμενη με αυτόν τον τρόπο «κατέστρεψε κρατική περιουσία και απαξίωσε τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις» και της επέβαλε πρόστιμο 40.000 ρούβλια (περίπου 400 ευρώ) και οκτώ ημέρες διοικητική κράτηση.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανεξελέγη πρόεδρος την Κυριακή με συντριπτικό ποσοστό, που καταγγέλθηκε ως «εκτός πραγματικότητας» από την εξόριστη αντιπολίτευση.

Οπαδοί της αντιπολίτευσης εμφανίστηκαν την ίδια ώρα, την Κυριακή το μεσημέρι, σε εκλογικά τμήματα, κάτι που οδήγησε σε μεγάλες ουρές σε ορισμένα τμήματα, κυρίως μπροστά από τις ρωσικές πρεσβείες στο εξωτερικό.

Άλλοι έριξαν άκυρο ψηφοδέλτιο γράφοντας σε αυτό το όνομα του αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε στη φυλακή τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ OVD-Info, ειδικευμένη στην παρακολούθηση της καταστολής, 119 άτομα συνελήφθησαν για διάφορες ενέργειες διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια των ρωσικών προεδρικών εκλογών.

To άρθρο 8 ημέρες κράτηση σε γυναίκα που έγραψε «όχι στον πόλεμο» στο ψηφοδέλτιο των ρωσικών εκλογών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr