147.000 ψήφισαν για νέο πρόεδρο-40.000 νέα μέλη

147.000 ψήφισαν για νέο πρόεδρο-40.000 νέα μέλη

Συνολικά 147.000 ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ τα νέα μέλη που πραγματοποίησαν την εγγραφή τους σήμερα ανέρχονται σε 40.000.

Καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να εξαντληθούν οι φόρμες εγγραφής νέων μελών και να τυπωθούν νέες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Καλλιθέα της Αττικής άνοιξε και τέταρτο εκλογικό κέντρο για να διευκολύνει την διαδικασία, ενώ σε αρκετά εκλογικά κέντρα τελείωσαν οι φάκελοι.

INTIME NEWS
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σημειώνεται πως λόγω της μεγάλης προσέλευσης ψηφοφόρων, η διαδικασία πήρε παράταση για μία ώρα, με τις κάλπες να κλείνουν μετά τις 9 μ.μ.

INTIME NEWS
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Το απόγευμα της Κυριακής άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στο εκλογικό κέντρο της Πλάκας. Χαρακτηριστικά, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «σήμερα μιλάει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάνε τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται μαζικά στις κάλπες. Το δικό τους μαζικό «παρών», μαζί και το δικό μου, ως ένας από τους χιλιάδες που προσέρχονται στην κάλπη, δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα. Θα είμαστε εδώ».

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πηγή: Naftemporiki.gr