Παρασκευή
30.07.2021

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση οκτώ μηνών να ζητήσει επιβολή κυρώσεων προς την Τουρκία |

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση οκτώ μηνών να ζητήσει επιβολή κυρώσεων προς την Τουρκία | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πολύ μεγάλη πρόκληση για την παγκόσμια κοινότητα και τον χριστιανισμό, που επηρεάζει όχι μόνο τις ελληνοτουρκικές, αλλά και τις διεθνείς σχέσεις» χαρακτήρισε ο Αλέξης Χαρίτσης, την απόφαση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Μιλώντας στον Real Fm, χαρακτήρισε χλιαρές τις μέχρι στιγμής αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας, επισημαίνοντας πως «πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων», ενώ κάλεσε επισταμένα την κυβέρνηση Μητσοτάκη να θέσει με πολύ επιτακτικό τρόπο το ζήτημα στην ΕΕ εν όψει και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής και «επιτέλους να προχωρήσει στο αίτημα ενεργοποίησης των κυρώσεων προς τη γείτονα, όπως έχουμε εδώ και μήνες επισημάνει».

Χαρίτσης: Η Τουρκία δεν είναι απομονωμένη

Υπενθύμισε, δε, πως «η δυνατότητα αυτή των κυρώσεων είναι κάτι το οποίο επετεύχθη τον Ιούνιο του 2019 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου: «Η Τουρκία δεν είναι απομονωμένη, όπως προσπαθούσε να μας πείσει η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα, κλιμακώνει με επικίνδυνο τρόπο την επιθετικότητά της προσπαθώντας να πρωταγωνιστήσει στην περιοχή και για αυτό πρέπει να υπάρξει η αντίστοιχη απάντηση τόσο από τη διεθνή κοινότητα όσο και από την ελληνική κυβέρνηση».

Σχολιάζοντας την αύξηση των κρουσμάτων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να επιμείνει περισσότερο προς την Ευρώπη για δειγματοληπτικά τεστ σε όλους τους τουρίστες στις χώρες προέλευσης, αλλά και στον εγχώριο πληθυσμό για να ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Η προχειρότητα και οι ερασιτεχνισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας, κοστίζουν ακριβά στην ελληνική κοινωνία. Ο ιός είναι ακόμη παρών. Επομένως η οικονομική δραστηριότητα πρέπει να προχωρήσει με κανόνες και πρωτόκολλα, καθώς η δημόσια υγεία δεν μπορεί να τίθεται σε διακινδύνευση», κατέληξε.

Πηγή: iefimerida.gr