Φωτιά στο Μάτι: Ο «βράχος της Εβίτας» -Το εικονοστάσι και η πέτρα με τα ονόματα στην παραλία της καταστροφής [εικόνες] |

Φωτιά στο Μάτι: Ο «βράχος της Εβίτας» -Το εικονοστάσι και η πέτρα με τα ονόματα στην παραλία της καταστροφής [εικόνες] | ΕΛΛΑΔΑ

Στη ρίζα του βράχου, λίγα μέτρα μετά το ταβερνάκι της Αργυράς Ακτής, ένα μικρό εικονοστάσι είναι η σφραγίδα της συμφοράς που στις 23 Ιουλίου 2018, σάρωσε το Μάτι μετά το πέρασμα της φονικής πυρκαγιάς που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 102 άνθρωποι.

Το σημείο που η μικρή Εβίτα Φύτρου βούτηξε στο κενό κυνηγημένη από τις φλόγες, στις οποίες έχασε τον πατέρα και τον αδερφό της. Τρία κεριά σιγοκαίνε μπροστά στο βότσαλο με τα ονόματά τους Γρηγόρης, Εβίτα, Αντρέας και την ημερομηνία, ενώ παιχνίδια και αρκουδάκια είναι σκορπισμένα στα βράχια.

Την ίδια στιγμή συγγενείς των θυμάτων και κάτοικοι της περιοχής είναι εξοργισμένοι από τις αποκαλύψεις για συγκάλυψη των λαθών που έγιναν πριν από δύο χρόνια και η φωτιά σκόρπισε το θάνατο και την καταστροφή στην περιοχή.

Γιατί απομάκρυναν το σταυρό από την παραλία

Οι ντόπιοι αποκαλούν πλέον την περιοχή «ο βράχος της Εβίτας», λέει στο iefimerida η Διονυσία Κανελοπούλου, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κατοίκων Μαραθώνα, που μένει σε κοντινή απόσταση.

«Στην παραλία όπου χάθηκαν πολλές ζωές συγγενείς θυμάτων έστησαν έναν μαρμάρινο σταυρό, αλλά οι κάτοικοι τον απομάκρυναν επειδή εκεί κάνει ο κόσμος μπάνιο», συμπληρώνει η κ. Κανελοπούλου και περιγράφει πως είναι σήμερα η ζωή τους.«Κάθε φορά που φυσάει δεν κοιμόμαστε. Τρέχουμε να βρέξουμε τις αυλές. Είναι δύσκολα, ακόμα και για μας που ξημερώσαμε, που ήρθε το πρωί και ζούσαμε, φανταστείτε γι’ αυτούς που έχασαν τους δικούς τους».

Πηγή: iefimerida.gr