Σχεδόν αμετάβλητο παρέμεινε το ευρώ, ανέκαμψε η στερλίνα μετά τις αρχικές απώλειες

Σχεδόν αμετάβλητο παρέμεινε το ευρώ, ανέκαμψε η στερλίνα μετά τις αρχικές απώλειες

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου ενισχύθηκε ενδοσυνεδριακά 0,3% με την ισοτιμία να φθάνει στο 1,1431 το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο

Σε υψηλό 4 μηνών εκτινάχθηκε χθες το ευρώ έναντι του δολαρίου για να υποχωρήσει στη συνέχεια, μία ημέρα μετά τις δηλώσεις συναίνεσης αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης των ηγετών της Γερμανίας και της Ισπανίας, όπως και από την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με την οποία παύει από το Χονγκ Κονγκ την ειδική μεταχείριση ως εμπορικού εταίρου των ΗΠΑ.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου ενισχύθηκε ενδοσυνεδριακά 0,3% με την ισοτιμία να φθάνει στο 1,1431 το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο, για να μαζέψει στη συνέχεια και να κινείται πέριξ του 1,1405 με οριακή ενίσχυση 0,04%.

Σε σχέση με το ιαπωνικό γιεν το ευρώ αποδυναμώθηκε κατά 0,2%, στο 121,96, ενώ έναντι του ελβετικού φράγκου κέρδισε έδαφος, ανεβαίνοντας 0,6% στο 1,0782.

Η χθεσινή αρχική υποχώρηση του δολαρίου βοήθησε τη στερλίνα να αποδράσει από το χαμηλό 2 εβδομάδων που είχε διολισθήσει στο αρχικό στάδιο της συνεδρίασης έναντι του ευρώ.

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου 0,3% στο 1,2586 και 0,2% έναντι του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στις 90,61 πέννες, ενώ αρχικά είχε υποχωρήσει στο 91,12.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της CFTC οι κερδοσκόποι στοιχηματίζουν ενάντια στη στερλίνα, με τα funds να έχουν ανοίξει short θέσεις στο βρετανικό νόμισμα αξίας 1,28 δισ. δολαρίων.

 

Πηγή: Newmoney.gr