Συνάντηση Μητσοτάκη – ΥΠΕΞ Ισπανίας: Στο επίκεντρο η κατάσταση στην αν. Μεσόγειο

Συνάντηση Μητσοτάκη – ΥΠΕΞ Ισπανίας: Στο επίκεντρο η κατάσταση στην αν. Μεσόγειο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο απασχόλησε μεγάλο μέρος της συνάντησης που είχαν σήμερα Τρίτη, 28 Ιούλη, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Αράντσα Γκονζάλεθ Λάγια. 

Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις σε ό,τι αφορά το ζήτημα. Επεσήμανε την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, ενώ συζητήθηκε και η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ενέργειες που έχουν καταδικαστεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Πρωθυπουργός και η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας επαναβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων και συμφώνησαν στην ανάγκη εμβάθυνσης και διεύρυνσης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τομέα των επενδύσεων.

Συζητήθηκε επίσης η συνεργασία των δύο χωρών σε ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής και κοινού ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την ανάγκη συνεργασίας των δυο πλευρών προκειμένου να ανταλλάξουν ιδέες για την καλύτερη και ταχύτερη αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης που αποφασίστηκε στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Πηγή: Tomanifesto.gr