Παναγιωτόπουλος: Δεν έχουμε καταγγελίες ότι ναυτιλιακές αρνούνται καμπίνες σε φαντάρους |

Παναγιωτόπουλος: Δεν έχουμε καταγγελίες ότι ναυτιλιακές αρνούνται καμπίνες σε φαντάρους | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει οποιεσδήποτε καταγγελίες για εταιρείες που αρνούνται καμπίνες σε στρατιώτες, σημείωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Το ΥΠΕΘΑ μέχρι σήμερα δεν έγινε αποδέκτης παραπόνων, μέσω των Γενικών Επιτελείων, εκ μέρους δικαιούχων κατάστασης επιβίβασης οπλιτών θητείας για καταδολιευτική συμπεριφορά ναυτιλιακών εταιρειών», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Φωτεινή Μπακαδήμα με θέμα «Πρακτορεία και ναυτιλιακές δεν δίνουν καμπίνα, όπως δικαιούνται, σε φαντάρους με κατάσταση επιβίβασης».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, αφού διευκρίνισε ότι «η διάκριση των θέσεων στα επιβατηγά πλοία και οι παροχές που οι εν λόγω θέσεις συνεπάγονται αποτελούν ζητήματα που εκφεύγουν της αρμοδιότητας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας», ανήγγειλε: «Σε κάθε περίπτωση και μετά τη γνωστοποίηση της απάντησης του αρμόδιου υπουργείου Ναυτιλίας, το υπουργείο μας θα αναδείξει το ζήτημα στο πλαίσιο της υφιστάμενης συνεργασίας για έκδοση σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης, που θα ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, τα θέματα των χρησιμοποιούμενων θέσεων στα ακτοπλοϊκά μέσα».

Πηγή: iefimerida.gr