Ο Μητσοτάκης στο Μάτι: Να φτιάξουμε την περιοχή καλύτερη απ’ ότι ήταν

Ο Μητσοτάκης στο Μάτι: Να φτιάξουμε την περιοχή καλύτερη απ’ ότι ήταν

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Μάτι επισκέφθηκε  ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης στις 9 το πρωί, επτά μέρες μετά την επέτειο για τα δύο χρόνια από  τότε που χάθηκαν 102 ζωές με αποτρόπαιο θάνατο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε δύο εκτάσεις στο Μάτι. Στην πρώτη  θα αναπτυχθεί ένας πρότυπος χώρος πρασίνου και αναψυχής που θα είναι και ταυτόχρονα και πάρκο μνήμης. Στην δεύτερη έκταση θα κατασκευαστεί ένα πρότυπο συγκρότημα κοινωνικών κατοικιών για αυτούς που έχασαν την πρώτη κατοικία τους. Και τα δύο έργα θα χρηματοδοτηθούν από την Κυπριακή Δημοκρατία καθώς έχουν υπάρξει οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Η μεγάλη πρόκληση, τόνισε ο πρωθυπουργός, είναι να φτιάξουμε την περιοχή καλύτερη απ’ ότι ήταν. Επισκεπτόμενος το μνημείο  για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς ο κ. Μητσοτάκης άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο

Την επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης πριν έξι ημέρες για  να συναντήσει τους κατοίκους και να μιλήσει από κοντά για «τα έργα του σήμερα και την αναγέννηση του αύριο», είχε αναφέρει στην ανάρτησή του.

Να σημειωθεί  ότι, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της επικαιρότητας έχει βρεθεί και το νέο πολεοδομικό σχέδιο της πυρόπληκτης περιοχής, το οποίο έχει τεθεί σε διαβούλευση.

Το Μάτι είχε επισκεφτεί και η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, όπου είχε δώσει το «παρών» στο μνημόσυνο των θυμάτων.

Πηγή: Tomanifesto.gr