Μπαράζ ελέγχων για μάσκες και αποστάσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς -Στο «στόχαστρο» και τα ΚΤΕΛ |

Μπαράζ ελέγχων για μάσκες και αποστάσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς -Στο «στόχαστρο» και τα ΚΤΕΛ | ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται, με αμείωτη ένταση, οι έλεγχοι της Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα, για την εφαρμογή των μέτρων αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, 1η Αυγούστου, οι πολίτες καλούνται να προσαρμοστούν σε μια νέα καθημερινότητα, με τη χρήση μάσκας να είναι υποχρεωτική σχεδόν στο σύνολο των κλειστών χώρων, συμπεριλαμβανομένων των ναών και εν γένει των χώρων λατρείας.

Επιβάτες με αποσκευές έξω από λεωφορεία του ΚΤΕΛ / Φωτογραφία: Eurokinissi

Σύμφωνα με πληροφορίες, παράλληλα με τα καταστήματα και τους χώρους διασκέδασης, οι αστυνομικοί έλεγχοι εστιάζονται και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όπου παρατηρούνται φαινόμενα μη συμμόρφωσης.

Έλεγχοι για τα μέτρα κορωνοϊού σε μετρό, ΗΣΑΠ και ΚΤΕΛ

Από το πρωί η Τροχαία ελέγχει κεντρικούς σταθμούς μετεπιβίβασης μετρό, ΗΣΑΠ, στάσεις αστικών λεωφορείων και σταθμούς ΚΤΕΛ. Σε 655 ελέγχους βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας σε αστικά λεωφορεία.

Επιπλέον, αστυνομικοί της τροχαίας εντόπισαν 6 λεωφορεία των ΚΤΕΛ στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας, στα οποία επέβαιναν υπεράριθμοι επιβάτες. Οι συγκεκριμένοι επιβάτες αποβιβάστηκαν στα διόδια και παρέμειναν σε εσωτερικό χώρο έως ότου τους παρέλαβαν άλλα λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν εντατικά το επόμενο χρονικό διάστημα που θεωρείται κρίσιμο λόγω της μεγάλης μετακίνησης των αδειούχων του καλοκαιριού.

Γυναίκα τοποθετεί τις αποσκευές της σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ
Γυναίκα τοποθετεί τις αποσκευές της σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ / Φωτογραφία: Eurokinissi

Υπενθυμίζεται ότι μια από τις εστίες κρουσμάτων κορωνοϊού που ανησυχούν περισσότερο τους επιστήμονες και τις Αρχές είναι αυτή της Καβάλας, που τέθηκε σε συναγερμό μετά και τα 24 κρούσματα σε εργοστάσιο κρεάτων.

Με μάσκες οι επιβάτες στον σταθμό υπεραστικών ΚΤΕΛ
Με μάσκες οι επιβάτες στον σταθμό υπεραστικών ΚΤΕΛ / Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή: iefimerida.gr