Κορωνοϊός -καθηγήτρια Λινού: Μάσκα παντού εκτός από το… κολύμπι -Απαραίτητη σε κλειστούς χώρους |

Κορωνοϊός -καθηγήτρια Λινού: Μάσκα παντού εκτός από το... κολύμπι -Απαραίτητη σε κλειστούς χώρους | ΕΛΛΑΔΑ

Υπέρ της υποχρεωτική χρήση μάσκας λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, τόσο σε κλειστούς όσο και εξωτερικούς χώρους, τάσσεται η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Συγκεκριμένα, η κυρία Λινού μιλώντας στην τηλεόραση του Open αναφέρθηκε στην απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ. «Είναι πολύ σοφό ότι εφαρμόζεται στα σούπερ μάρκετ. Προσωπικά θα ήθελα να το δω ως το πρώτο βήμα που θα οδηγήσει στην καθολική χρήση της μάσκας σε οποιαδήποτε διαδικασία εκτός από το κολύμπι, που βρέχεται η μάσκα».

Σε σχετική ερώτηση που της έγινε για το εάν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φοράμε και στην παραλία, τόνισε ότι πρέπει να φοράμε μάσκα αν είμαστε με ανθρώπους εκτός από αυτούς με τους οποίους ζούμε στο ίδιο σπίτι. Επίσης, επεσήμανε ότι στην παραλία της εποχή του κορωνοϊού δεν πρέπει να ανταλλάσσουμε πράγματα, όπως για παράδειγμα το αντηλιακό.

«Η μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους είναι απαραίτητη. Η μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους και ειδικά στα σούπερ μάρκετ είναι απαραίτητη γιατί οι χώροι κλιματίζονται. Έχει διαπιστωθεί ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται από τον αέρα. Στα σούπερ μάρκετ ανακυκλώνουν τον αέρα που υπάρχει στον κλειστό χώρο», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού.

Τέλος, αναφορικά με τις προσωπίδες προσώπου, είπε ότι δεν προστατεύουν, ενώ για τη μάσκα ανέφερε δεν πρέπει να φοριέται από παιδιά κάτω των 2 ετών και από ανθρώπους με ψυχική ή νοητική αναπηρία.

Πηγή: iefimerida.gr