Κορωνοϊός: Εισαγόμενα τα 14 από τα 32 κρούσματα -Υψηλά τα νούμερα ξανά σε Αττική και Θεσσαλονίκη |

Κορωνοϊός: Εισαγόμενα τα 14 από τα 32 κρούσματα -Υψηλά τα νούμερα ξανά σε Αττική και Θεσσαλονίκη | ΕΛΛΑΔΑ

Ψηλά παραμένουν τα νούμερα σε κρούσματα κορωνοϊού στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας τις τελευταίες 24 ώρες.

Αρχικά, από τα 32 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ για τις τελευταίες 24 ώρες, τα 14 είναι εισαγόμενα. Τα 9 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου και τα 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων που έγιναν αυτοβούλως από τουρίστες.

Ωστόσο, προβληματισμός προκαλείται από το ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα τα νούμερα παραμένουν υψηλά. Στη Θεσσαλονίκη βεβαιώθηκαν 8 κρούσματα κορωνοϊού και ακόμα 6 στην Περιφέρεια Αττικής. Σαφώς λιγότερα από τα 17 που γνωστοποιήθηκαν χθες.

Τέλος, από ένα κρούσμα βρέθηκε σε Ξάνθη, Ηράκλειο, Εύβοια και Μαγνησία.

Πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα:

  • εννέα (9) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • οκτώ (8) κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • έξι (6) κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής,
  • ένα (1) κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης,
  • ένα (1) κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου,
  • ένα (1) κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας,
  • ένα (1) κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα στην Ελλάδα

Νωρίτερα, η ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας: «Σήμερα ανακοινώνουμε 32 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.077, εκ των οποίων το 54,5% αφορά άνδρες.

1.128 (27,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.066 (50,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Δύο (20,0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80,0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 200 θανάτους συνολικά στη χώρα. 65 (32,5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96,0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τρεις νεκροί από κορωνοϊό σε μία ημέρα

Μία 75χρονη που έχασε τη ζωή της στο ΑΧΕΠΑ ήταν το 200ό θύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για το τρίτο θύμα σήμερα, καθώς νωρίτερα είχαν καταλήξει ένας 85χρονος στο Βοστάνειο νοσοκομείο Μυτιλήνης και ένας 90χρονος στο ΑΧΕΠΑ.

Πηγή: iefimerida.gr