Κατατίθεται το πόρισμα της προανακριτικής για τον Παπαγγελόπουλο

Κατατίθεται το πόρισμα της προανακριτικής για τον Παπαγγελόπουλο

ΑΠΕ ΜΠΕ

Σκληρή κριτική Πέτσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να σημειώνει πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντί να μιλήσει για την ταμπακιέρα αναφέρθηκε σε εκείνον που την μετέφερε. Επιπλέον εκτίμησε πως σύντομα οι αποκαλύψεις θα πάρουν τον δρόμο για την Βουλή. 

«Τα όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες για το παρακράτος που χτιζόταν στη διάρκεια των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι πραγματικά ανατριχιαστικά για τη Δημοκρατία μας και εγείρουν σοβαρό πολιτικό ζήτημα.  Μια σημαντική πτυχή των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων τους αφορά στη δημιουργία παραδικαστικού κυκλώματος για τη συκοφάντηση και τη δίωξη πολιτικών αντιπάλων» είπε ο Στέλιος Πέτσας κατά την εισαγωγική τοποθέτηση, εξηγώντας πως:

«Η πτυχή αυτή – του παραδικαστικού κυκλώματος, για το οποίο ελέγχεται ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος – απασχόλησε επί μήνες την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η οποία αναμένεται να καταθέσει το πόρισμά της αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διαδικασίες.

Μια δεύτερη πτυχή αφορά σειρά παράνομων ενεργειών με στόχο τον έλεγχο των Μ.Μ.Ε., υπόγειες διαδρομές χρήματος, μέσω off shore εταιρειών και εικονικών συναλλαγών, περίεργες επαφές και ταξίδια του τότε Υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά. Οι αποκαλύψεις εγείρουν μείζονος σημασίας ηθικά, νομικά και πολιτικά ζητήματα που άπτονται της Δημοκρατίας. Μέρη της πτυχής αυτή βρίσκονται ήδη στη Δικαιοσύνη και κάποια στιγμή αναμένεται να φτάσουν κάποια στιγμή και στη Βουλή.

Είναι θλιβερό το γεγονός ότι απέναντι σε όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας – όπως είδαμε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του – δεν αρνήθηκε τα γεγονότα και δεν τόλμησε να αποδοκιμάσει τις αθλιότητες που καταγγέλλονται. 

Αντί να μιλήσει για την ταμπακιέρα, μίλησε γι΄ αυτόν που την κουβαλούσε και ζήτησε τη στήριξή του.

Αντί να πάρει αποστάσεις, πήρε – και προσπάθησε να μοιράσει στους συντρόφους του – τις ευθύνες.

Αντί συγγνώμης, επέλεξε τον αποπροσανατολισμό.

Επιστράτευσε βιτριολικές πολιτικές ακόμη και στα εθνικά μας ζητήματα. 

Απέδειξε ότι ο πανικός του προσλαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις σε βάρος πλέον της ίδιας της Πατρίδας μας».

 

Πηγή: Tomanifesto.gr