Θεσσαλονίκη: Δημοτικός αστυνομικός απέτρεψε αρπαγή ανήλικης -Περιγράφει τη σύλληψη του 63χρονου |

Θεσσαλονίκη: Δημοτικός αστυνομικός απέτρεψε αρπαγή ανήλικης -Περιγράφει τη σύλληψη του 63χρονου | ΕΛΛΑΔΑ

Λεπτομέρειες για τα βήματα που οδήγησαν στη σύλληψη 63χρονου στη Θεσσαλονίκη ο οποίος κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να απαγάγει ένα 10χρονο κορίτσι το οποίο επαιτούσε πουλώντας χαρτομάντιλα αποκάλυψε ένας από τοςυ δύο δημοτικούς αστυνομικούς που απέτρεψε την αρπαγή.

«Κάναμε έλεγχο σε κατάστημα στην πλατεία Αριστοτέλους και από διπλανό μαγαζί, μας ενημέρωσε ένας εργαζόμενος ότι υπήρχε ένας ύποπτος διάλογος, μεταξύ ενός ενήλικα και ενός κοριτσιού περίπου 8 ετών», είπε ο Πορφύρης Ευσταθιάδης ο ένας από τους δύο δημοτικούς αστυνομικούς που ακολούθησαν τον φερόμενο ως δράστη μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Ακολουθήσαμε τον ύποπτο, ο οποίος προχωρούσε παράλληλα με το κοριτσάκι. Τον παρακολουθήσαμε και ήμασταν σε άμεση επικοινωνία με το “100” τηλεφωνικά, ώστε να δίνουμε στίγμα για την πορεία», είπε επίσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, οι δημοτικοί αστυνομικοί ακολούθησαν τον φερόμενο ως δράστη από την Λεωφόρο Νίκης, κινήθηκαν στην οδό Αριστοτέλους, την Τσιμισκή, ενημερώνοντας το κέντρο της Άμεσης δράσης. Τελικά ο ηλικιωμένος συνελήφθη στην οδό Αγίας Σοφίας.

Η σύλληψη του 63χρονου έγινε πολύ γρήγορα. Μία γυναίκα της Δημοτικής Αστυνομίας προσπάθησε να ηρεμήσει το κορίτσι το οποίο βρισκόταν σε σοκ.

Από την πλευρά του, ο 63χρονος αρνείται όλες τις κατηγορίες. Την Δευτέρα θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

Πηγή: iefimerida.gr