«Εχετε την κ@@@@α σας ανοικτή, να» -Χαμός στο Twitter -«Ένα ηθικό πλεονέκτημα να, με το συμπάθιο» |

«Εχετε την κ@@@@α σας ανοικτή, να» -Χαμός στο Twitter -«Ένα ηθικό πλεονέκτημα να, με το συμπάθιο» | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου έκλεισε η χθεσινή συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή, η οποία είχε ξεκινήσει ώρες νωρίτερα με μια αναπάντεχη ένταση, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου καταφέρθηκε με χυδαίες εκφράσεις πεζοδρομίου κατά των συναδέλφων του στο ΚΙΝΑΛ, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων ακόμη και μέσα στο ίδιο του το κόμμα.

Ολα ξεκίνησαν όταν καθώς κατευθυνόταν στο βήμα της Βουλής ο Βασίλης Κεγκέρογλου ο Κώστας Μάρκου του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να τον απαξιώσει φωνάζοντας από κάτω «Τι να μας πει; Τα ίδια που είπε και ο Θανάσης Πλεύρης». Στο σημείο εκείνο του απάντησε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος του ΚΙΝΑΛ, λέγοντάς του «δεν μπορείς να απαξιώνεις τον Κεγκέρογλου εσύ, που το μέλος της ΕΙΝΑΠ κ. Παπανικολάου σε κατήγγειλε επώνυμα για διαπλοκή όσο ήσουν στην επιτροπή για τους γενικούς γιατρούς», για να λάβει την αναπάντεχη και άκρως απαράδεκτη απάντηση, «τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που σας έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ την κ@@@@α σας ανοικτή …να», συνοδευόμενη από την αντίστοιχη χυδαία χειρονομία.

Η χυδαία αυτή έκφραση του Κώστα Μάρκου που ακούστηκε στη βουλή προκάλεσε σάλο αντιδράσεων, με τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ να φωνάζουν έξαλλοι εναντίον του, και τον προεδρεύοντα Θανάση Μπούρα, επίσης έκπληκτο να τον εγκαλεί και τελικά να τον αποβάλει από την αίθουσα. «Κύριε Μάρκου, βγείτε από την αίθουσα. Μη συνεχίζετε. Μην προκαλείτε άλλο. Λυπάμαι για τη διαγωγή σας. Καταδικαστέα. Πράξη καθηγητού του Πανεπιστημίου! Παρακαλώ εξέλθετε από την αίθουσα. Παρακαλώ να βγει από την αίθουσα ο κ. Μάρκου. Ντροπή, ντροπή, ντροπή», είπε μεταξύ άλλων ο προεδρεύων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν και εντός του ΣΥΡΙΖΑ με κάποιον από τους βουλευτές να φωνάζει απευθυνόνομενος στον Κώστα Μάρκου «είσαι νούμερο, ηλίθιε», ενώ έντονος ήταν και ο διάλογος που είχε ο βουλευτής με την Ολγα Γεροβασίλη η οποία του ζήτησε επιτακτικά να βγει έξω από την αίθουσα. «Βγες έξω τώρα», φέρεται να του είπε η κυρία Γεροβασίλη με εκείνον να αρνείται και την Όλγα Γεροβασίλη να επιμένει και να του λέει σε έντονο ύφος «όχι, θα βγεις έξω τώρα, θα ακούσεις τι λέω εγώ».

«Κέρδισε τα 5 λεπτά δημοσιότητας ως αλήτης… »

Και φυσικά το Twitter δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο το απίστευτο σκηνικό που διαδραματίστηκε στη βουλή. Απογοητευένοι και σοκαρισμένοι οι περισσότεροι για την έκφραση αυτή που εκστόμισε ο κ. Μάρκου, καθηγητής πανεπιστημίου στην Ιατρική Πατρών, άνθρωπος της Αριστεράς.

Η σύγκριση με τον Πολάκη

Κάποιοι δεν παρέλειψαν να κάνουν τη σύνδεση με τον Παύλο Πολάκη:

Κάποιοι έθεσαν έναν άλλον προβληματισμό:

Αρκετοί ήταν και αυτοί που συνέδεσαν τη φρασεολογία Μάρκου με αυτή που χρησιμοποιήσε και ο πρώην αρχηγός της πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος για να απειλήσει τον Δημήτρη Λιότσιο που έφτιαχνε το πόρισμα για το Μάτι:

Η σύγκριση με τα περιστατικά στη Βουλή με τη Χρυσή Αυγή

Και κάποιοι άλλοι δεν παρέλειψαν να κάνουν τη σύγκριση με αντίστοιχα περιστατικά με πρωταγωνιστές τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι συχνά προκαλούσαν ανάλογες εντάσεις χρησιμοποιώντας εκφράσεις πεζοδρομίου, χυδαιολογίες και ύβρεις που δεν είχαν ακουστεί ποτέ άλλοτε στη Βουλή, μια πραγματικά μελανή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού κοινοβουλίου:

Πηγή: iefimerida.gr