Επιχειρήσεις και παρεμπόριο την εποχή του κορωνοϊού

Επιχειρήσεις και παρεμπόριο την εποχή του κορωνοϊού

O εμπορικός σύλλογος έχει καταθέσει δύο σημαντικά αιτήματα που αφορούν γενναίες ρυθμίσεις στα δάνεια και τους φόρους, αλλά και κίνητρα για τους ιδιοκτήτες

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο πρόεδρος τους εμπορικού συλλόγου Πειραιά, Σταύρος Καφούνης και ο γενικός γραμματέας εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Καφούνη, παρά τις εκπτώσεις 7 στις 10 επιχειρήσεις είχαν μειωμένο τζίρο σε σχέση με πέρσι. Υποστήριξε μάλιστα, ότι το φθινόπωρο και το χειμώνα θα αντιμετωπίσουμε μεγάλες δυσκολίες, γι’ αυτό τώρα είναι η ώρα να πάρουμε μέτρα.

Κατά συνέπεια, ο εμπορικός σύλλογος έχει καταθέσει δύο σημαντικά αιτήματα που αφορούν γενναίες ρυθμίσεις στα δάνεια και τους φόρους, αλλά και κίνητρα για τους ιδιοκτήτες.

Από την πλευρά του ο κ. Σταμπουλίδης, υποστήριξε πως ο προτεραιότητες είναι διαφορετικές σε σχέση με πέρσι και πως κάνουν τα πάντα για να διαφυλαχθούν οι θέσεις εργασίας αι να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις ώστε να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Ένας τρόπος, σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, είναι τα νέα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που έλαβε η κυβέρνηση, καθώς προτεραιότητά της είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

«Θα παρθούν και άλλες πρωτοβουλίες για να δημιουργηθεί πλέγμα προστασίας εργαζομένων και επιχειρήσεων», είπε σχετικά.

Στόχος της κυβέρνησης είναι ο μετασχηματισμός των επιχειρήσεων και η ανάδειξη του ψηφιακού καταστήματος προκειμένου να είναι ικανές να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό.

Μίλησε ακόμα για το παρεμπόριο υποστηρίζοντας πως πλέον η εικόνα είναι διαφορετική, ενώ έχει θεσπιστεί και νέα υπηρεσιακή  μονάδα ελέγχου της αγοράς.

«Αντιμετωπίζουμε δυο θέματα παράλληλα, να πατάξουμε το παρεμπόριο, να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές», κατέληξε.

 

Πηγή: Newmoney.gr