ΕΕΑ: Περισσότερες δράσεις για την αξιοποίηση του ηλεκτρονικού εμπορίου από τις ΜμΕ

ΕΕΑ: Περισσότερες δράσεις για την αξιοποίηση του ηλεκτρονικού εμπορίου από τις ΜμΕ

Δε νοούνται καθυστερήσεις και πρέπει όλα να κινηθούν με ταχύτητα για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων

Το ηλεκτρονικό εμπόριο και κυρίως οι προοπτικές που δίνει στην προσπάθεια ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συζητήθηκαν αναλυτικά κατά τη διάρκεια παρουσίασης σχετικής μελέτης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στο πλαίσιο συνεδρίασης του διοικητικού του συμβουλίου.

Στη διαδικτυακή εκδήλωση συμμετείχαν ως επίσημοι προσκεκλημένοι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ενώ μεταδόθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη.

Αυτό που τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ήταν ότι πλέον δε νοούνται καθυστερήσεις και πρέπει όλα να κινηθούν με ταχύτητα για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων. Παράλληλα δήλωσε πρόθυμος να ενισχύσει τις προσπάθειες του επιμελητηρίου για την εξεύρεση κοινοτικών πόρων με στόχο την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στην τοποθέτηση του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, (σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε) και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς αναφέρθηκαν στο έργο του υπουργείου, στις προτεραιότητες του, στο μεγάλο στοίχημα του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα της μελέτης για το ηλεκτρονικό εμπόριο που εκπόνησε ο μελετητής Δημήτρης Δρακόπουλος για λογαριασμό του επιμελητηρίου και αναδείχθηκε ο αναβαθμισμένος ρόλος που έχει στην παγκόσμια οικονομία και οι προοπτικές που ανοίγονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς πλέον μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να απευθυνθούν σε μεγαλύτερες αγορές.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, αναφέρθηκε στους άξονες προτεραιότητας της στρατηγικής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για την αξιοποίηση του ηλεκτρονικού εμπορίου από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πηγή: Newmoney.gr