Γερμανία: Ανθρωποκυνηγητό «επικίνδυνου Ράμπο» στον Μέλανα Δρυμό

Γερμανία: Ανθρωποκυνηγητό «επικίνδυνου Ράμπο» στον Μέλανα Δρυμό

Η γερμανική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό με τη συνδρομή ελικοπτέρων για ένα έναν άστεγο άνδρα στο Μέλανα Δρυμό, ο οποίος φέρεται να είναι οπλισμένος με πιστόλια, τόξο και βέλη.

Η καταδίωξη ξεκίνησε την Κυριακή στο Οπενάου της νοτιοδυτικής Γερμανίας, περίπου 25 χιλιόμετρα από τα γαλλικά σύνορα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Ιβς Ράους, 31 ετών, φορώντας παραλλαγή κατάφερε να αφοπλίσει τέσσερις αστυνομικούς, απειλώντας τους με όπλο.

Η αστυνομία προειδοποίησε το κοινό να αποφεύγει την περιοχή. Η προειδοποίηση αναφέρει: «Προσοχή! … Ο καταζητούμενος έχει πολλά όπλα». Οι ντόπιοι οδηγοί έχουν ενημερωθεί, επίσης, ώστε να μην επιβιβάζουν στα όχημά τους άτομα που κάνουν ωτοστόπ.

Νωρίτερα ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι ο ύποπτος εμφανίστηκε συνεργάσιμος αρχικά, όταν η αστυνομία τον εντόπισε, αλλά στη συνέχεια «ξαφνικά έβγαλε το πιστόλι του και σημάδεψε τους αξιωματικούς».

«Αιφνιδιάστηκαν τελείως», είπε, και «δεν είχαν καμία ευκαιρία να αντιδράσουν στην επικίνδυνη κατάσταση».

Ο ύποπτος είναι γνώριμος στην αστυνομία για προηγούμενα αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της παράνομης κατοχής πυροβόλων όπλων. Πολλά ρεπορτάζ του έχουν αποδώσει το προσωνύμιο «Ράμπο» για ευνόητους λόγους.

(με πληροφορίες από BBC)

Πηγή: Huffingtonpost.gr