Ανοδικά κινήθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου, άνω του 1,14 ξανά η ισοτιμία

Ανοδικά κινήθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου, άνω του 1,14 ξανά η ισοτιμία

Η λίρα ήταν με διαφορά το νόμισμα του G20 με τη χειρότερη απόδοση αυτή την εβδομάδα,

Ανέκτησε έδαφος το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τις απώλειες της Πέμπτης και ήταν ένα από τα κυριότερα νομίσματα που ολοκλήρωσε την εβδομάδα ενισχυμένο σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα, σκαρφαλώνοντας κατά τη διάρκεια της σε υψηλό 4 μηνών.

Σήμερα τo ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου ενισχύθηκε 0,5% διαμορφώνοντας την ισοτιμία στο 1,1438, επανερχόμενη πάνω από το 1,14, επίπεδο από το οποίο είχε διολισθήσει χαμηλότερα στην συνεδρίαση της Πέμπτης.

Η προσμονή της διήμερης συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες που ολοκληρώνεται αύριο, και στην οποία οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να αποφασίσουν αναφορικά με το προτεινόμενο Ταμείο Ανάκαμψης της Κομισιόν ύψους 750 δισ. δολαρίων, έχει προσφέρει στήριξη στο ευρώ σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με εξαίρεση τη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Στο σύνολο της εβδομάδας το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινήθηκε υψηλότερα σε σχέση, με τους κυριότερους ανταγωνιστές τους.

Το δολάριο από την άλλη κλείνει  την εβδομάδα ενισχυμένο σε σχέση με το γιεν, τη στερλίνα και το ελβετικό φράγκο.

Σήμερα έναντι του γιεν κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% στο 107,04, ενώ σε σχέση με το ελβετικό φράγκο υποχώρησε 0,7% στο 0,9385, ενώ έναντι του γιουάν ενισχύθηκε φέρνοντας την ισοτιμία στο 6,9982 ένα χαμηλό από τις 24 Ιουνίου.

Η λίρα ήταν με διαφορά το νόμισμα του G20 με τη χειρότερη απόδοση αυτή την εβδομάδα, μετά τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία τα οποία εξεγείρουν ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα η Τράπεζα της Αγγλίας να εισαγάγει αρνητικά επιτόκια.

Έναντι του δολαρίου η λίρα απώλεσε σχεδόν 0,7% υποχωρώντας σε χαμηλό μηνός στο 1,2553, ενώ η σημερινή μικρή ενίσχυσή της ελάχιστα συνείσφερε στην καλυτέρευση της απόδοσής της.

Σε σχέση με το ευρώ η ισοτιμία  έχασε 0,4% στις 91,10 πένες.

Πηγή: Newmoney.gr